Muziekschool Backstage de school frame
Links                       rechts
 
Muziekschool Backstage - de school backstage webwinkel
Muziekschool Backstage frame links

 

 

 

 

 

 

VACATURES

We zoeken met spoed een pianodocente voor een dagdeel. Doelgroep, kinderen vanaf 6 jaar en scholieren. Lesdag in overleg. Je moet ervaring hebben in het werken met jonge kinderen. Ook verwachten we dat je je kan inleven in de muzikale wereld van scholieren en op de hoogte bent van de huidige muzikale stromingen. Ben je freelancer en spreekt dit je aan? Mail even naar info@muziekschoolbackstage.nl


DOCENTEN/ MEDEWERKERS

 

 

   

 

 

Guido Hamerling (1982)
Geeft les in: piano, keyboard, synthesizer, solfège
Muziekstijlen: lichte muziek, improvisatie, jazz, pop
Voor wie: vanaf 8 jaar, van beginners tot gevorderden
Opleiding: HKU Muziek en Technologie

lees meer/minder

Inspiratie
"Sinds 2010 werk ik met veel plezier bij Backstage in Zeist. Op deze muziekschool kent iedereen elkaar. Dat voelt vertrouwd en het werkt prettig. Middels het geven van muzieklessen kan ik de passie voor muziek en mijn interesse in mensen uitstekend combineren. Naast de benodigde techniek overdragen, is muziekbeleving een belangrijk facet. Zowel beginners die piano willen leren spelen als mensen die enkel voor eigen plezier muziek willen maken zijn welkom. Ook muzikanten die als toetsenist in een band willen spelen, of zangers en zangeressen die zichzelf willen leren begeleiden op piano, kunnen bij mij terecht."

Lees meer over pianoles
Lees meer over keyboardles
Lees minder

 

Huuk Huisen
Geeft les in: klassiek gitaar, elektrisch gitaar, basgitaar, bandcoaching
Muziekstijlen: pop, rock, blues, funk, soul, metal, klassiek
Voor wie: vanaf 9 jaar, beginners, half gevorderden, gevorderden
Opleiding: 5 jaar klassiek gitaarles, luit (Barok)

lees meer/minder


Coverbands
”Ik ging vrij snel in coverbandjes die muziek speelden van The Beatles, The Rolling Stones, Jimi Hendrix. We traden op in allerlei uitgaansgelegenheden, in Utrecht en daarbuiten. Met die optredens kon ik een aantal jaar in mijn levensonderhoud voorzien. Toen disco populair werd, werd het moeilijk om voldoende optredens te krijgen. Ik ging werken in een muziekwinkel en liet mij door iemand van het conservatorium bijscholen op het gebied van muziektheorie, lesgeven en gitaar spelen."

Pedagogiek
"Van één docent in het bijzonder heb ik veel geleerd over pedagogiek: hij heeft me uitgelegd welk proces je doorloopt als je een instrument leert bespelen. Hij had hier ook een boek over geschreven. Vanaf toen ben ik zelf gitaarles gaan geven vanuit mijn onderneming Gitaarpracticum. Toen ik Angela leerde kennen, zijn we samen als V.O.F. Muziekschool Backstage gestart. Dat was in 2005."

Lees minder

 

Jasper Timmermans (1987)
Geeft les in: drums
Muziekstijlen: rock, pop, reggae
Voor wie: vanaf 7 jaar, beginners, half gevorderden, gevorderden
Opleiding: 20 jaar drumles van verschillende docenten
lees meer/minder

Leuk contact
"Ik vind les geven heel tof. Het contact met elkaar is leuk. Iedere leerling wil iets anders leren. Het is leuk om te bedenken welk traject iemand moet volgen, qua oefeningen, om daar te komen waar hij of zij wil komen. Als een leerling na een tijdje oefenen iets nieuws kan, ben ik de eerste om van blijdschap een gat in de lucht te springen. Omdat ik lesgeef op basis van wat de leerling wil leren, en niet door de volgende bladzijde in het oefenboek om te slaan, blijven de lessen fris en inspirerend. Als een drumleerling een gitaar wil proberen of iets wil weten over in een band spelen, dan is dat in zo geregeld."


Lees meer over drummen bij Backstage

Lees minder

 

 

 

Chuy Smit (1993)
Geeft les in: elektrisch gitaar, bandcoaching
Muziekstijlen: rock, metal, blueslees
Voor wie: vanaf 7 jaar, beginners, half gevorderden, gevorderden
Opleiding: Herman Brood Academie studiotechniek, 7 jaar les in elektrisch gitaar

lees meer/minderBandcoaching

"Samen in een band spelen is het mooiste wat er is. Daarom vind ik bandcoaching ook superleuk. Ik laat de bandleden eerst het nummer spelen zoals ze het hebben geleerd. Zo hoor ik wat er nodig is om alle partijen nog beter bij elkaar te laten passen. Ik vertel de gitarist, drummer, bassist en zanger vervolgens wat zij kunnen doen om een nummer als geheel, als band, goed te laten klinken. Zo kom je tot een echt arrangement."
Lees minder

 

Angela de Breet
Geeft les in: piano, keyboard
Muziekstijlen: klassiek, liedjes voor kinderen
Voor wie: vanaf 7 jaar, beginners, half gevorderden
Opleiding: 20 jaar pianoles, onderwijsbevoegdheid

lees meer/minder

Juiste muziekstuk
"Bij het kiezen van lesmateriaal kijk ik goed naar de leerling: is dit het juiste muziekstuk voor deze persoon, op dit moment? Als ik een terugtrekkende beweging waarneem, dan gooi ik het over een andere boeg en zoek ik net zo lang tot ik iets vind dat de leerling stimuleert om met plezier aan de slag te gaan. Backstage schaft mede daarom ook regelmatig nieuwe bladmuziek aan."


Lees minder

 


Sanne Hoeksma (1987)
Geeft les in: zang
Muziekstijlen: lichte muziek, jazz, pop, soul, r&b, wereldmuziek
Voor wie: vanaf 9 jaar, beginners, half gevorderden, gevorderden
Opleiding: conservatorium, Frank Sanders musicalacademie
lees meer/minder


Droom verwezenlijken
"Ik vind het leuk om leerlingen te helpen bij het verwezenlijken van een droom - sowieso vind ik het leuk om kinderen en jongeren te begeleiden en te coachen bij het zingen. Iedereen is anders en iedereen heeft een eigen stem. De uitdaging is om het beste uit elke leerling te halen: hoe ver kun je komen, hoe goed kan een leerling uiteindelijk worden? Ook het sociale aspect van het lesgeven vind ik erg leuk. Het is fijn om 1-op-1 of in duo's met zangers te kunnen werken."
Lees minder


Birgit de Priester (1992)
Geeft les in: zang, singer songwriting
Muziekstijlen: pop, lichte muziek, (licht) klassiek
Voor wie: vanaf 7 jaar, beginners, half gevorderden, gevorderden
Opleiding: Songwriting/Creative Producer’ aan conservatorium Rotterdam Codarts, 
meer/minder

Mijn naam is Birgit de Priester (St. Maane), ik ben opgegroeid in Dordrecht. Ik schrijf al zolang ik kan herinneren teksten, gedichtjes en verhalen. Ik heb boekjes vol. Op mijn 17e begon ik met gitaarspelen en vanaf dat ik ook maar twee akkoorden kon spelen, ging ik al met eigen liedjes aan de slag. Daarna de opleiding gedaan (en afgerond) ‘Songwriting/Creative Producer’ aan conservatorium Rotterdam Codarts, daarnaast tevens songwriting gestudeerd aan de Deense Højskole Engelsholm. In mijn lessen werken we aan gezonde ademhaling en d.m.v. zangtechnieken merk je dat je stem veel kanten heeft en dat je op verschillende manieren kunt zingen en klinken. Met veel van mijn zangleerlingen ben ik bezig met het zelf schrijven van liedjes en help ze met de basis van gitaar- en/of pianobegeleiding.WE gaan creatief aan de slag en op zoek naar het eigen geluid van de leerling. Dat is het allerleukst!

 

Lees meer overzanglesse

Lees minder

 

 

Silvia Houtzager
Geeft les in: viool
Muziekstijlen: lichte muziek, Klassiek, pop, soul, r&b, wereldmuziek
Voor wie: vanaf 7 jaar, beginners, half gevorderden, gevorderden
Opleiding: conservatorium Rotterdam en Amsterdam

lees meer/minder

Sylvia Houtzager wordt geboren te Delft als dochter van een hoboïst en krijgt de muziek met de paplepel ingegoten.
Tijdens en na haar studie aan het conservatorium te Rotterdam en later Amsterdam speelt ze in verschillende symfonieorkesten en geeft ze les aan de muziekscholen in Den Haag en Delft. 

Leden van de groep Flairck, een formatie die pop en klassiek combineert, struinen in oktober 1978 alle conservatoria af op zoek naar een violiste.
Ze lopen Sylvia Houtzager tegen het lijf en repeteren vervolgens 2 maanden bij haar thuis in Delft.
In december 1978 is de Première van de eerste Nederlandse tournee van Flairck in het Appel Theater in Den Haag. Met aansluitend ook in die maand de eerste TV Special met de AVRO.
Ze veroveren de Zilveren harp van Conamus en twee keer de felbegeerde Edison.
Lees minderJasper de Laat (1989)
Geeft les in: elektrisch gitaar
Muziekstijlen: pop, rock, metal, bluesVoor wie: vanaf 9 jaar, beginners, half gevorderden, gevorderden
Opleiding: Nederlandse Popacademie

lees meer/minder

Resultaat zien
"k geef nu zo'n tien jaar les. De werksfeer bij Backstage is prettig. Dat merken de leerlingen ook. Echt een knus sfeertje. Wat ik het leukste vind aan lesgeven? Resultaat zien. Als een leerling naar me toe komt en zegt: 'Dit wil ik spelen maar het lukt niet' en ik geef tips en oefeningen waardoor het hem of haar wel lukt, dan vind ik dat geweldig. Ik ga op zoek naar de gekste mogelijkheden om de muziek van een leerling beter te laten klinken."

Lees minder

 

Marthe Lasthuis )
Geeft les in: viool
Muziekstijlen: klassiek, indie-jazz muziek
Voor wie: vanaf 6 jaar, beginners en half gevorderden
Opleiding: HKU conservatorium en Codarts. 
lees meer/minder

Als violiste speelde ze in orkesten als het JeugdOrkest Nederland, het NJO en het Britten JeugdStrijkorkest. Diverse keren trad ze solistisch op, waaronder met het Britten Jeugdstrijkorkest.
Met dit orkest speelde zij de Nederlandse premiere van Kurt Atterbergs suite voor viool en altviool. Tevens is dit werk op cd opgenomen. Verder soleerde ze onder meer het Mendelssohn Vioolconcert en in november 2015 het concertino voor viool en strijkorkest van Mieczyslaw Weinberg.


Marthe heeft een grote liefde voor hedendaags repertoire en speelde de premiere van verscheidene werken. Marthe is niet alleen actief in de klassieke muziek, maar speelt ook graag diverse stijlen. Zo speelt zij in het collectief Startas Orkester. Dit is een indie-jazz band uit Utrecht bestaande uit alumni van het Utrechts Conservatorium.

Lees minder

 David Stolk
Geeft les in: akoestisch gitaar, singer songwriter, elektrische gitaar bandcoaching
Muziekstijlen: pop, jazz
Voor wie: vanaf 7 jaar, beginners, half gevorderden, gevorderden
Opleiding: HKU Hilversum Composition Music produktions

lees meer/minder

 

Hidde Smedinga
Geeft les in:piano
Muziekstijlen: klassiek, pop, jazz
Voor wie: vanaf 7 jaar, beginners, half gevorderden, gevorderden
Opleiding: HKU Utrecht (conservatorium piano)

lees meer/minder

Als leraar vind ik het belangrijk dat we zowel aan de basis werken als muziek die jij leuk vindt. In alle stijlen zitten leuke uitdagingen, en met een beetje oefenen kan je steeds meer je eigen verhaal vertellen. Naast het spelen van bestaande liedjes en het oefenen met noten lezen vind ik het ook heel leuk om het over akkoorden te hebben en je oren te trainen, op die manier wordt het spelen van muziek steeds meer als het spreken van een taal. Ook het schrijven van eigen nummers vind ik ontzettend leuk om te begeleiden!

 

Lees minder

 

 

 

 

 
Muziekschool Backstage onderframe
Your First Design