Links                       rechts
Muziekschool Backstage de school frame
Muziekschool Backstage - de school
Muziekschool Backstage frame links
WORKSHOPS

 

 

 

 

Garageband bij Backstage

 

 

 

 

 

Cursus Rappen

In samenwerking met Meander Omnium start in februari een cursus rappen. Je leert hoe je een rap moet schrijven, hoe je die in de 'flow' van een beat moet zetten, alles over add lips en we gaan dit professioneel opnemen opnemen in onze opnamestudio. Dankzij het project cultuur educatie van de gemeente Zeist kun je GRATIS meedoen!! Ook is er voor de beste rapper een optreden gepland in de Peppel in Zeist.
Er zijn 8 wekelijkse lessen van een uur. Geef je hier op

 

Muziek met computers

Binnenkort starten we weer met de workshop, muziek maken met de computer. DJ, Hiphop en Dance zijn muziekstijlen die geheel zijn ontstaan door middel van computers. Met programma’s als Garageband voor Apple en Fruity Loops voor Windows zijn op een leuke en snelle manier beats te maken die een basis vormen voor deze muziek.
Voor het maken van muziek op de computer hebt u een programma nodig dat u helpt bij het uitvoeren van uw ideeën. Zo'n programma heet een 'sequencer' of 'digital audio workstation' (DAW). Er zijn talloze DAW-programma's verkrijgbaar, zowel voor de pc als voor de Mac. Mac-gebruikers zijn daarbij licht in het voordeel, aangezien de nieuwe Mac standaard wordt geleverd met GarageBand, een goed programma om kennis te maken met de mogelijk om zelf muziek te componeren op de computer. Pc-gebruikers hebben het voordeel dat er aardig wat goedkope DAW's zijn te vinden. Bekende varianten zijn Apple Logic, Steinberg Cubase, Ableton Live, Propellerhead Reason, Magix Music Maker, Cakewalk Sonar, Image Line FL Studio en Avid ProTools.

Het programma Fruity Loops is van Image Line FL Studio. Voor de duur van deze workshop kunt u hier een demoversie downloaden.

Maar hoewerkt dit nu allemaal? Daar geeft Tom Raaff, student muziektechnologie aan de HKU antwoord op.
Er zijn vier lessen van 15:00 tot 16:30 op zaterdag en zal starten medio oktober.
Opgeven of uitgebreide informatie:
info@muziekschoolbackstage.nl

 
Muziekschool Backstage frame rechts
Muziekschool Backstage onderframe
Your First Design
 
backstage webwinkel