Links                       rechts
Muziekschool Backstage de school frame
Muziekschool Backstage - de school
Muziekschool Backstage frame links

Drumles online of een cursus drummen in Zeist?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Twijfel je tussen online drumles voor beginners en echt drumles krijgen?
Of weet je nog niet bij wie je drumles wilt gaan volgen in Zeist?
Hier kun je op letten bij het maken van een keuze:

Hoe lang drum je al?
Ga je net beginnen met drummen of heb je al ervaring? Met online lessen kun je een beginnetje maken en kijken of drummen bij je past. Bij de muziekschool krijg je in ieder geval altijd les op je eigen niveau. Of je nu beginner bent of ervaren muzikant. Dus dat is wel zo makkelijk.
Als beginner leer je eerst de drumsticks op de juiste manier vasthouden. Je begint met eenvoudige ritmes die al snel heel lekker klinken. Hoe verder je komt, des te ingewikkelder de slagen worden. Gaaf om te ontdekken hoe ver je kunt komen. Het leuke van drummen is dat je al vrij snel kunt meespelen met je favoriete muziek.

Wat is je doel?
Probeer bij jezelf na te gaan wat je wilt bereiken met drumlessen. Wil je zomaar een keertje een drumstel uitproberen? Wil je in een band kunnen spelen? Heb je er altijd al van gedroomd om te kunnen jammen en ben je heel ambitieus? Als je weet wat je doel is, dan is het makkelijker om een keuze te maken.

Hoe leuk vind je het om alleen te oefenen?
Het is ontzettend leuk om aan de hand van youtube filmpjes de basisbeginselen van het drummen te leren. Zeker in het begin heb je vrij snel een goed resultaat. Maar dan komt de volgende fase: je wilt beter worden. Als het drummen iets moeilijker wordt, is het fijn als een professional je goede aanwijzingen geeft.
Daarnaast: ook bij drummen kun je de stokken verkeerd hanteren en de verkeerde bewegingen maken, zodat je op de lange duur last krijgt of niet die snelheid kunt halen die je in de band nodig hebt. Je kunt iets beter meteen goed aanleren dan na een tijdje moeten afleren. Daar helpt een docent bij. Ook is het makkelijker om gemotiveerd te blijven als je iedere week hoort wat je goed doet en wat er beter kan. De drumleraar doet het wel even voor.

Heb je muzikanten in je omgeving?
Een instrument leren spelen is nog leuker en makkelijker als je mensen in je omgeving hebt die ook muziek maken. Dat kunnen je huidige vrienden zijn maar je kunt ook nieuwe mensen ontmoeten op de muziekschool. Een band vormen is natuurlijk makkelijker met allemaal muziekliefhebbers om je heen.

Wat is je budget?

Online drumles volgen via youtube is weliswaar vaak gratis, maar je hebt dan geen professionele begeleiding. Wil je investeren in je drumvaardigheden, dan ben je bij Muziekschool Backstage voordelig uit. Een schooljaar lang iedere week op een vast tijdstip les nemen is de voordeligste optie (38 weken les is dat). Bekijk de tarieven.

Waar ga je op oefenen?
Om thuis te kunnen oefenen, heb je natuurlijk een drumstel nodig. Je kunt meteen een nieuw drumstel aanschaffen, maar er zijn ook veel tweedehands sets te koop. En wist je dat je ook een drumstel kunt huren via Backstage of elders? Zo kun je ook goed uitproberen of drummen bij je past.
Niet iedereen vindt het even leuk om dagelijks de klanken te horen van een drumstel. Gelukkig heb je tegenwoordig ook heel goede elektrische drums. Zet een headphone op en niemand heeft last van je!

Waar woon je?
Woon je in Zeist of omgeving, dan kun je eens een keer langs komen bij Muziekschool Backstage. Even de sfeer proeven. Hier kun je goede en betaalbare drumles krijgen in Kerkebosch, op het hoekje van de Graaf Adolflaan en Hoog Kanje. De muziekschool is goed bereikbaar met auto en fiets. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid.

   

 
Muziekschool Backstage frame rechts
Muziekschool Backstage onderframe
Your First Design
 
backstage webwinkel