Links                       rechts
Muziekschool Backstage de school frame
Muziekschool Backstage - de school
Muziekschool Backstage frame links
ELEKTRISCHE GITAAR, basis van de POP en ROCK band

 

HET LESAANBOD

Elektrisch gitaar prive

Privéles elektrisch gitaar is voor de serieuze leerling die echt iets met zijn instrument wil bereiken. Aanslag technieken, snelheid, toonladders en repertoire opbouw voor in de band komen aan de orde. Welke stijl of welke muziek? Dat is aan jou! Ook gevorderden zijn hier op hun plaats.
Elektrische gitaar scholieren

Dit zijn groepslessen voor scholieren en we bereiden je voor op het spelen in een popband. Samen spelen is belangrijk, je krijgt een paar lessen basgitaar en drum en we nodigen een zanger(es) uit om mee samen te spelen. Leerzaam en gezellig.

Elektrisch gitaar kinderen.

Ook deze lessen geven we in groepsverband en de kinderen leren noten lezen en eenvoudige liedjes en 'riff-jes zoals 'Smoke On The Water' en meer. Ook spelen ze veel samen, krijgen wat lessen op basgitaar en drum en gaan met een zangeres de oefenruimte in van Backstage. (oordopjes verplicht )

Elektrische gitaarlessen in Zeist

optreden popband van Backstage

 

 

 

 

 

 

Elektrisch gitaar leren spelen, dat is leuk! Samen spelen in een band, meestal op de voorgrond! De speakerkast achter je; je voelt wat je speelt! Heavy distortion pedal voor je, scheuren maar. Of een warme sound bij een pop ballad. Je kunt er alle kanten mee uit. Wil je dit leren bij Backstage, lees dan snel verder.

Les nemen of leren via you tube?

“Waarom zou ik elektrische gitaar les nemen?” Goede vraag! Je kunt immers heel makkelijk online een aantal lessen volgen - via youtube bijvoorbeeld. Dat is hartstikke leuk en je steekt er wat van op. Maar er zijn meerdere redenen om les te nemen van een professional bij Muziekschool Backstage:

1. Je leert goed spelen.
Ook al wordt online uitgelegd hoe de vingerzetting moet zijn en hoe je de gitaar moet vasthouden: je kunt jezelf snel het verkeerde aanleren. Een ervaren docent kan je meteen corrigeren en vertellen hoe het wel moet.

2. Je blijft makkelijker gemotiveerd.
Als je iedere week naar les gaat, is het makkelijker om jezelf te motiveren om iedere dag even te oefenen. En als je iedere week les hebt, ga je ook veel sneller vooruit!

3. Je ontmoet andere mensen met dezelfde hobby.
Bij Backstage kom je veel muzikanten tegen, omdat je ook samen met zangers, toetsenisten, drummers en gitaristen leert spelen.

4. Veeeeeel gezelliger
Iedere dag thuis in je eentje oefenen wordt wel wat saai. Het is leuk om wekelijks contact te hebben over je hobby, te laten horen wat je hebt geleerd en om weer iets nieuws te ontdekken. En zien hoe anderen het doen.

Elektrische gitaarles, wat houdt dat in?

Bij Backstage heb je iedere week een half uur les op een vast tijdstip. Dat is tevens de meest voordelige keuze. De meeste leerlingen kiezen voor privéles, maar het is ook mogelijk in een groep les te nemen. Bekijk de tarieven.

Tijdens de les leer je al vrij snel hoe je het instrument kunt stemmen. Daarnaast maak je je aanslagtechnieken eigen, ontdek je hoe akkoorden zijn opgebouwd, hoe je een solo speelt en wat toonladders zijn. Na een tijdje leer je ook de verschillen kennen tussen muziekstijlen: wat is typisch pop, blues, jazz, funk, hardrock.
Als je begint met elektrische gitaar spelen hoef je geen noten te kunnen lezen. Dat doen we met tabulatuur.

Moet je eerst akoestische gitaar leren spelen?

Nee, dat is niet nodig, je kunt gelijk beginnen met elektrische gitaar. Er zijn elektrische gitaren voor kinderen vanaf 10 jaar, zo vroeg kun je er al mee beginnen. Kijk maar eens in onze webshop!

En samenspelen met anderen?

Backstage vindt samen muziek maken heel erg belangrijk! Maandelijks in de gewone gitaarles leer je om samen te spelen met een drummer, zangeres, bassist of pianist met liedjes die we in de les behandeld hebben. Zo leer je om samen te spelen en leer je de plaats kennen die je instrument inneemt in een band. En het is heel gezellig!
Daarnaast is er het bandcoaching traject van 10 wekelijkse lessen van een uur. Daarin studeren we een vijftal nummers in en voeren die daarna uit voor je familie en vrienden op een echt poppodium met licht en monitoren!

Nieuwgierig geworden? Vul hier je gegevens in, dan sturen we een mail of een sms om je uit te nodigen om vrijblijvend een bij ons rond te kijken.

 
 
Muziekschool Backstage frame rechts
Muziekschool Backstage onderframe
Your First Design
 
ww
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
backstage webwinkel