Links                       rechts
Muziekschool Backstage de school frame
Muziekschool Backstage - de school
Muziekschool Backstage frame links

SAXOFOON

 

 

 

 

 

Saxofoonles in Zeist

 

 

 

 

Saxofoon, moeilijk?

De saxofoon is niet al te moeilijk om mee te beginnen als je het vergelijkt met bijvoorbeeld trombone of met viool. Je kunt al snel een liedje spelen. In de eerste maanden zal dit nog wel gepaard gaan met regelmatig een piep in plaats van een toon, of iets anders waar je niet op had gerekend. In de loop van de tijd gaat dat steeds beter en na het eerste jaar zul je daar weinig last meer van hebben.

En moet je vaak oefenen?

Je moet op veel verschillende dingen tegelijk letten bij muziek maken dus het kost wat tijd om het je eigen te maken! De noten, het ritme, je klank, houding, je ademhaling en motoriek zijn allemaal dingen waar je tegelijk op let. En dan is de mond/keel stand gecompliceerder dan je in eerste instantie zou denken. 
Om echt een hele mooie klank te krijgen ben je zo een paar jaar verder en moet je veel spelen, het liefst iedere dag een half uur. Voor degene die nu ontmoedigd raakt: het is ontzettend leuk om steeds beter te kunnen spelen en nooit uitgeleerd te zijn. Ook professionele saxofonisten werken nog steeds aan hun sound.

Wat kan je ermee?

Je kunt spelen in een echt orkest met andere blaasinstrumenten, of in een Pop of Rockband. Backstage heeft eigen ensembles, pop en rockbandjes waarin je al snel mee kan doen Een saxofoon is dus voor heel veel muzieksoorten inzetbaar! Nieuwgierig geworden? Vraag om informatie en maak een afspraak om vrijblijvend te komen kijken.

 

 

 

 

Muziekschool Backstage frame rechts
Muziekschool Backstage onderframe
Your First Design
 
www
backstage webwinkel